• Головна
  • Економіка
  • Переселенцям вже виплатили 42 мільярди, кошти в бюджеті є — Верещук

Переселенцям вже виплатили 42 мільярди, кошти в бюджеті є — Верещук

Загалом на виплати внутрішньо переміщеним особам вже спрямовано понад 42 мільярди гривень, кошти на виплати переселенцям у бюджеті є.

Про це заявила в ефірі телемарафону віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пишуть на сайті «Урядовий портал»

Верещук нагадала, що щомісячна державна допомога на проживання особам з інвалідністю та дітям становить 3 тис. гривень, для решти ВПО — 2 тис. гривень.

За її словами, на гарячу лінію Мінреінтеграції та на її особисті месенджери звертаються переселенці й просять про допомогу через затримку виплат.

«Зважаючи на сімейні обставини, вони часто не встигають самотужки виконати всі необхідні дії, тож їм необхідно піти назустріч», — заявили в Мінреінтеграції.

«Я звертаюся до обласних військових адміністрацій і закликаю підключитися до цього процесу. А саме: провести відповідну роботу з ВПО — виявити тих, у кого є проблеми з нарахуванням і виплатами, скласти списки й передати нам. Ми допоможемо вирішити це централізовано», — резюмувала Верещук.

Нагадаємо, швейцарська компанія, яка працює в галузі архітектури, передала Дрогобичу пластикові вікна, ліжка, матраци та утеплюючі матеріалами для облаштування житла для ВПО та допомоги людям на територіях, постраждалих від ворожих обстрілів.