• Головна
  • Культура
  • Проєкт “Ми і Світ” організував першу виставку сучасного українського мистецтва в Узбекистані

Проєкт “Ми і Світ” організував першу виставку сучасного українського мистецтва в Узбекистані

На виставці були представлені 28 творів семи українських митців

Мистецький проєкт “Ми і Світ” Благодійного Фонду Козицького вперше організував виставку сучасного українського мистецтва в столиці Узбекистану, Ташкенті. Виставка відбулась у залі незалежного модерного театру “Ilkhom”.

28 творів семи українських авторів

В експозиції виставки представили 28 творів семи українських мистців, які живуть і творять в Україні. Мова про Павла Пономаренка, Антона Логова, Роксолану Дейнегу, Ігоря Некраху, Яну Гудзан, Інну Харчук та Вову Кено. Виставка відбулась за сприяння Посольства України в Республіці Узбекистан. Урочисте відкриття відвідали понад 150 людей, серед яких: дипломатичний корпус та військові аташе 13 країн, представники ОБСЄ, Перший заступник Європейського Союзу, бізнесмени, галеристи, куратори та журналісти.

Виставка проєкту "Ми і Світ" в Ташкенті

“Концепція нашої мистецької виставки титулується словом “МИ”. “МИ” — коротке слово з двох літер, проте з глибоким подвійним сенсом — ми як цілісність і ми як ядро, яке здатне тримати тил і давати відсіч. Ми, як об’єкт у філософському понятті екзистенція, тобто в непростому існуванні українця, чи цілого його буденного буття” — зазначили організатори виставки.