• Головна
  • Культура
  • У Львові відкриють унікальну виставку артефактів війни у смолі

У Львові відкриють унікальну виставку артефактів війни у смолі

Куб з артефактом можна придбати, 100% коштів підуть на реабілітацію дітей, військових та допомогу їх сім’ям.

Вже завтра, 8 серпня, о 17:00 у Львівському муніципальному мистецькому центрі відкриють виставку «Артефакти незламності у смолі: експозиція Музею фрагментів війни у Львові».

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Експозицію артефактів уже презентували у Лондоні, Тбілісі та Одесі. Тепер Музей фрагментів війни приїхав до Львова.

Музей артефактів війни — це 300 історій та предметів, німих свідків того, про що не можна мовчати. Артефакти зібрані під час російського повномасштабного вторгнення та застиглі в прозорих кубах. Зокрема, у кубах є предмети, які воїни Азову пронесли крізь полон після оборони Азовсталі та кристал солі із Соледару.

Зараз музей існує у форматі онлайн-платформи, на якій представлені всі 300 артефактів. Куб з артефактом можна придбати, 100% коштів підуть на реабілітацію дітей, військових та допомогу їх сім’ям. Купити куб можна на вебсайті музею за посиланням.

«Виставка є великим нагадуванням про те, що навіть найменші травми війни не варто ховати у довгий ящик забуття. Їх треба пам’ятати та опрацьовувати, аби жити повноцінно жити далі. У випадку Музею фрагментів війни, таке опрацювання стає ще й арт-об’єктом, який інформує світ про напад росії на Україну», — додають у Муніципальному мистецькому центрі.

Виставку можна відвідати до 8 вересня щодня, з 10:00 до 21:00 в Львівському муніципальному мистецькому центрі, що на вул. Стефаника, 11. Код на брамі — 27.