6 українських стартапів поїдуть на коференцію в Техас

Вони вперше представлять Україну на конференції South By Southwest

Конкурсна комісія обрала 6 стартапів, які вперше представлять Україну в межах Ukrainian Corner (український стенд стартапів) у Техасі на конференції South By Southwest.

Фото: South By Southwest

South by Southwest — це міжнародна конференція про важливі досягнення у галузі технологій, інновацій, культури та інших напрямів. Її відвідує понад 70 000 людей та близько 10 000 компаній. Серед гостей SXSW — Ілон Маск, Марк К’юбан, Барак Обама та інші.

6 українських стартапів візьмуть участь в South by Southwest за програмою Ukrainian Corner (український стенд стартапів). Загалом за участь у конференції від України змагалися  60 стартапів. Обрані переможці отримають стенд і поїдуть у Техас, їм забезпечать покриття витрат на переліт, проживання і квитки.

"Засновники стартапів з відкритим і позитивним мисленням легко компенсують та надолужують брак досвіду та навичок. Ставати відкритішим до світу стартапам допомагають участь у міжнародних конференціях, а подія SXSW — це конференція найвищого світового рівня, що обов'язково відкриє великі можливості та сприятиме новим ідеям у засновників для створення продуктів світового рівня", — зазначає керівник платформи Ukrainian Tech Ecosystem Антон Мельник.

Стартапи-переможці

  • FRAMIORE. Український екологічний бренд жіночого одягу з власним виробництвом одягу та науково-дослідним центром текстильних виробів і технологій.
  • Effa. Виробництво екологічних зубних щіток та інших продуктів особистої гігієни.
  • FlashBeats. Мобільний додаток, здатний синхронізувати ліхтарики тисяч смартфонів для створення дивовижних світлових шоу на спортивних/музичних подіях та домашніх вечірках.
  • deep3dstudio. Розробка фотореалістичних персонажів на основі 3D-сканування голови та всього тіла людини.
  • Proof-of-Love. Метавсесвіт моди на основі блокчейну, де перетворюють стару систему моди в нову, орієнтовану на WEB3, створюючи відповідність між творцем та венчурними інвестиціями.
  • SPOKK. "Страхування в смартфоні" з доступними продуктами мікрострахування та повним спектром послуг онлайн. Стартап навіть пропонує страхування домашніх улюбленців.

Нагадаємо, українські стартапи змагатимуться за мільйон доларів та квиток до Кремнієвої долини.