Болгарія надасть Україні гуманітарну допомогу на понад 700 тисяч євро

Також Болгарія спрямує 181 тис. євро на допомогу українським біженцям

Болгарія надасть Україні гуманітарну допомогу на суму 706 тис. євро, а також спрямує 181 тис. євро на допомогу українським біженцям. Про це повідомляє Урядовий портал

Зокрема сьогодні Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля зустрівся із Прем’єр-міністром Республіки Болгарія Кирила Петкова та обговорив підтримку українських біженців та європейську перспективу України.

"Україна вдячна Болгарії, що спільно з міжнародною спільнотою бере участь у підтримці нашої країни. Ми високо цінуємо ухвалення урядом Болгарії рішення про спрямування гуманітарної допомоги на суму 706 тис. євро, а також рішення щодо надання допомоги українським біженцям в розмірі 181 тис. євро", — зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Окрім того, Шмигаль наголосив, що Україна особливо цінує передачу захисної амуніції для наших воїнів, які боронять не лише Україну, але і європейські кордони. Серед іншого прем’єри обговорили інтеграцію нашої країни в Європейський Союз.

"Зброя — це головне, що потрібно Україні, аби стримувати ворога. Санкції — аби послабити росію та відбити бажання бути агресивною. Фінанси — аби втримати макроекономічну стабільність України. І четверте важливе питання для нас — належність України до європейської сім’ї", — зазначив Шмигаль.

На зустрічі також обговорили питання енергетичної безпеки в Європі. Зокрема після приєднання української енергосистеми до ENTSO-E , Україна здатна експортувати до 2 тис. МВт електроенергії в країни ЄС, зокрема й до Болгарії.

Нагадаємо, Львівський національний університет ветеринарної медицини отримав першу партію гуманітарної допомоги від благодійної організації CORE, засновником якої є актор Шон Пенн.