Скільки грошей втратив світовий туризм через пандемію

Кількість подорожуючих зменшилась, а витрати збільшились

Через пандемію світовий туризм може втратити майже 2 трильйони доларів доходу. Про це розповіли у Світовій туристичній організації UNWTO.

Кількість міжнародних туристів у липні-вересні зросла на 58% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Найбільше коштів світовий туризм отримав від туристів, які подорожували до Європи, а серед найпопулярніших напрямків – Хорватія, Мексика та Туреччина.

Попри покращення туристичного попиту, кількість поїздок зменшилась на 76% у порівнянні з 2019 роком.

"Зростання попиту було викликано підвищенням довіри мандрівників на тлі швидкого прогресу у сфері вакцинації та послаблення обмежень на в’їзд у багатьох напрямках. У Європі цифровий сертифікат ЄС Covid допоміг полегшити вільне пересування в межах Європейського Союзу", - розповідають в організації.

Наразі 21% туристичних напрямків повністю закриті для туристів через епідеміологічну ситуацію у світі. Це може призвести до 2 трильйонів доларів недоотриманих доходів від туризму.

Загалом витрати на одну туристичну поїздку зросли. В середньому туристи на одну поїздку витрачали 2019 році 1 000 доларів та до 1 300 доларів у минулому році. Цього року в середньому туристи на одну поїздку витрачали близько 1 500 доларів.

Доходи від міжнародного туризму цього року можуть досягти 700-800 мільярдів доларів та 1,9 трильйона доларів у вимірі прямого валового внутрішнього продукту.

Додамо, у світі з'явився новий південноафриканський штам коронавірусу "Омікрон". Міністерство внутрішніх справ закликає українців утриматись від поїздок до декількох країн Африки. Йдеться про Південно-Африканської Республіки, Ботсвани, Есватіні, Лесото, Мозамбіку, Намібії та Зімбабве.

Українці, котрі перебувають на території Африки, очікують додаткові карантинні обмеження після прибуття до України.