Як працює інтерактивна карта інвестиційної привабливості Львівщини

Це вебресурс, який візуалізує інвестиційний потенціал регіону

На Львівщині створили інтерактивну карту інвестиційної привабливості. Вона має спростити пошук інформації та роботу з проєктами інвестицій.

Фото: Lviv.Media

Це вебресурс, який візуалізує інвестиційний потенціал регіону, дає змогу оцінити інвестиційні можливості, оглянути інфраструктуру та ознайомитися з її конкурентними перевагами.

Мапа буде корисною підприємцям, які шукають, як розширити свій бізнес, чи іноземним інвесторам, котрі планують вкладати кошти у Львівщину.

“Ми хотіли потенційним інвесторам показати наш адміністративно-територіальний устрій, переваги, які ми маємо. Також ми хотіли систематизувати інформацію про земельні ділянки. Їх є два типи: brownfield — місця, де є певні об'єкти, які у різному стані, але при незначних інвестиціях можуть формувати додану вартість, це також виробничі площі, а також greenfield — вільні земельні ділянки, які сьогодні є в розпорядженні органів місцевого самоврядування”, — розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда.

Основою карти є розгалужена база даних. ЇЇ головне завдання — надати інвестору повне уявлення про об’єкт інвестування: його місце розташування, площу, детальний опис, форму власності або користування, цільове та функціональне призначення, підведення інженерних комунікацій.

“Ми показали карту ґрунтів, синхронізували базу даних з публічною кадастровою картою, оцінили фінансову спроможність громад та людський ресурс. Зараз вже працюють всі функції, навігація картою, редагування даних”, — додав Степан Куйбіда.

Наразі на карті є близько 200 об'єктів. Упродовж кількох місяців планують додати до 500 нових проєктів.

“Інформацію ще деталізують. У співпраці з управлінням статистики додамо інформацію про кількість робочої сили, підготовленість персоналу, рельєф, корисні копалини, наявність фірм-конкурентів”, — сказав голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради Володимир Квурт.

Крім того, користувачі зможуть подавати свої пропозицію чи проєкти для розміщення на сайті. Усю інформацію перевірятимуть у Львівській ОДА.

Також у ЛОДА підтверджуватимуть дійсність інвестиційних проєктів.

“Всі інші контакти можуть вибудовуватися поза адміністрацією, і ми у цьому зацікавлені. Проте, якщо інвестор потребує супроводу, додаткової інформації чи гарантій, він може звернутися до ЛОДА і отримати належну інформацію”, — пояснив Володимир Квурт.

Додамо, для роботи з мапою користувачам не потрібно спеціальної програми. Достатньо мати доступ до інтернету.

Нагадаємо, раніше Lviv.Media розповідала про інвестиції на Львівщині.