• Головна
  • Бізнес
  • До 8 млн грн для переробної галузі: Уряд запускає програму безповоротних грантів

До 8 млн грн для переробної галузі: Уряд запускає програму безповоротних грантів

Держава надасть до 8 млн грн безповоротної допомоги тим, хто вже має бізнес у сфері переробки або хоче запустити нові проекти. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

"Цього тижня Уряд уже прийняв документи щодо запуску програми "єРобота" й анонсував одразу три грантові програми підтримки створення власного бізнесу. Сьогодні ми запускаємо ще три програми, які так само спрямовані на створення нових робочих місць, збільшення доходів українців та розвиток нашої економіки", — зазначив Денис Шмигаль.

Отримати грант можуть підприємства у сфері деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів тощо. Отримані кошти можна буде витратити на придбання обладнання.

Однак головною вимогою до отримувачів буде створення не менше 25 нових робочих місць і сплата податків. Для перших заявників власний внесок за цією програмою має скласти 30%. Також держава надає додаткові можливості отримати доступний кредит за програмою "5-7-9" у розмірі до 16 млн грн.

Нагадаємо, українці зможуть отримати гранти на суму до 250 тисяч грн на запуск нового бізнесу. Уряд запускає програму єРобота, в рамках якої держава надаватиме фінансову підтримку. Участь у програмі зможе будь-який українець, який не працює на інших підприємствах та не веде інший бізнес.  Для отримання гранту потрібно подати заявку через портал Дія чи відділення “Ощадбанку”, додавши до заявки бізнес-план.