• Головна
  • Бізнес
  • Nestle, Unilever та Danone відмовились виходити з російського ринку

Nestle, Unilever та Danone відмовились виходити з російського ринку

Компанії не інвестуватимуть свій бізнес в Росії, однак відмовились закрити російські заводи

Nestle, одна із найбільших продуктових компаній, відмовилась виходити з російського ринку та продовжує працювати в країні-агресорі.

Прем'єр-міністр України Дмитро Шмигаль поговорив з виконавчим директором Nestle Марком Шнайдером про неетичність роботи в Росії.

"Поговорив з CEO Nestle Марком Шнайдером про неетичність роботи компанії в Росії. На жаль, не знайшов порозуміння. Робочі місця та податки сплачені у бюджет країни-террориста — це фінансування вбивств беззахисних дітей та жінок", - розповів Дмитро Шмигаль.

Раніше представник компанії заявив, що Nestle зупинила постачання в Росію більшо частини своєї продукції, окрім дитячого харчування та корму для домашніх тварин. Також компанія припинила експорт своєї продукції з Росії до сусідніх країн.

Зокрема Nestle належать такі бренди як Nesquik, Світоч, Торчин, Lion, KitKat, Nuts, Aero, Nescafe, Мівіна, Gerber, Friskies, ProPlan та інші.

 

Також Nestle належить найбільший у світі виробник косметики L'Oréal Group. Компанія виробляє продукцію під брендами Vichy, Garnier, Maybelline New York, Lancome. Однак концерн не підтримав російську агресію проти України та закрив усі магазини, призупинив інвестиції у виробництво та рекламу в Росії.

Окрім того, L'Oréal Group перерахував 5 млн євро благодійним організаціям ООН, які надають гуманітарну допомогу Україні.

Йти з російського ринку відмовилась й компанія Unilever. Вона є одним із найбільших виробників харчової продукції та побутової хімії. Таке рішення Unilever прийняло через можливу націоналізацію активів у Росії.

Однак раніше компанія припинила експорт та імпорт своєї продукції з Росії та в Росію. Окрім того, Unilever зупинив інвестиції та рекламні компанії в країні-агресорі.

Зокрема на російських заводах компанії працює близько 3,5 тисячі людей. Свою продукцію Unilever експортував у понад 40 країн світу. В Росії компанія має 4 великих виробничих кластери. Компанія є одним із найбільших платників податків в Росії.

Unilever виробляє продукцію під такими брендами як Lipton, Бесіда, Dove, Rexona, Axe, Domestos та інші

Продукція компанії Unilever. Ілюстрація Львів.медіа

Ще однією компанією, яка продовжує працювати на території країни-агресора, є компанія Danone. Французька корпорація заявила, що не зупинятиме свої виробництва, однак зупинить всі інвестиційні проєкти в Росії.

Раніше корпорація заявила, що пожертувала пів мільйона євро Червоному Хресту на допомогу Україні. Компанія працює під такими брендами Активіа, Растішка, Danone, Простоквашино тощо.

Продукція компанії Danone. Ілюстрація Львів.медіа

Нагадаємо, Lviv.media розповідало, що низка світових компаній й надалі продовжує працювати на російському ринку. Міністерство закордонних справ просить міжнародні компанії, які продовжують роботу у Росії, вивести звідти свої представництва. Йдеться про такі компанії як Huawei, Bosch, Herbalife, “Ашан”, Metro, Raiffeisen Bank, Pfizer та інші.