• Головна
  • Бізнес
  • Американська компанія викупила український стартап за 85 млн доларів

Американська компанія викупила український стартап за 85 млн доларів

Це найбільша угода на українському ІТ-ринку за останні кілька років

Американська компанія VistaPrint викупила українську компанію, яка розробляє фотосток Depositphotos та онлайн-редактор Crello. Сума угоди склала 85 млн доларів. Це найбільша угода на українському ІТ-ринку за останні кілька років.

VistaPrint купує 100% акцій компанії, включаючи всі проєкти: Depositphotos, Crello, Lightfield, Bird In Flight та WAS.

VistaPrint – велика американська компанія у сфері дизайну та маркетингу. Її підрозділи займаються контентом для Facebook, Instagram, TikTok та інших соцмереж, розробляють логотипи, сайти та інші брендовані матеріали, друкують промоматеріали.

Depositphotos продовжить розвиватися як окремий бренд, а Crello стане VistaCreate. Офіс компанії залишиться в Україні. Також нові власники планують збільшити штаб працівників.

Засновник компанії Дмитро Сергєєв повністю відходить від управління та залишає компанію, а Вадим Нехай, який обіймав посаду керівника, залишається в компанії і приєднається до Vista як віце-президент VistaCreate (Crello) і Depositphotos.

Нагадаємо, Facebook змінює назву. Відтепер компанія Цукерберга називатиметься МЕТА.  Ребрендинг пов’язаний із тим, що компанія хоче асоціюватися з метавсесвітом, а не лише із Facebook.