В "ЛНР" намагаються провести "мобілізацію" та шукають росіян-дезертирів

"Загальна мобілізація" відбуватиметься у два етапи

На тимчасово окупованій Луганщині бойовики намагаються почати "загальну мобілізацію" вже з 1 вересня. Також вони проводять пошук росіян-дезертирів.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Так, у тимчасово окупованому місті Сватове відбулась радіотрансляція виступу так званого "голови ЛНР" леоніда пасічника. Він оголосив про початок "загальної мобілізації", яка відбуватиметься у два етапи:

  • мобілізація населення, яке отримала паспорти "ЛНР" та рф, а також відповідає конкретним військово-обліковим спеціальностям;
  • решта чоловічого населення віком від 18 до 65 років.

Мобілізаційні заходи розпочнуться з 1 вересня. Про терміни закінчення кампанії не повідомляють.

Крім того, до окупованого Довжанська (раніше — Свердловськ) Луганської області прибув особовий склад росгвардії для виконання адміністративно-поліцейських заходів, а саме: проведення перевірок документів населення, перевірок транспортних засобів та ін. Ці заходи спрямовані на пошук та затримання дезертирів з-поміж військовослужбовців "Л/ДНР" та зс рф. При цьому росгвардійці не підпорядковуються місцевим окупаційним адміністраціям.

Відомо, що вони провели обшук голови окупаційної адміністрації Довжанська колаборанта андрія сухачова.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій Луганщині жінок змушують працювати у шахтах замість чоловіків, яких окупанти мобілізували.

Додамо, у тимчасово окупованій Луганській області росіяни платять по 60 тисяч рублів за інформацію про місцеперебування чоловіків.

Також на Луганщині окупанти почали готувати до війни дітей.