• Головна
  • Без категорії
  • Латвійські лікарі перейматимуть досвід українських колег: навчатимуться надавати допомогу пацієнтам із мінно-вибуховими травмами

Латвійські лікарі перейматимуть досвід українських колег: навчатимуться надавати допомогу пацієнтам із мінно-вибуховими травмами

Латвійським медикам запропонували отримати практичний досвід, приїхавши на два-три місяці до львівських лікарень, які щодня рятують пацієнтів з важкими травмами

У Львів прибули представники латвійської делегації. Під час зустрічі латвійські делегати обговорили досвід України та Львова в наданні медичної допомоги під час війни. Особливо зацікавилися наданням медичної допомоги важким пацієнтам із мінно-вибуховими травмами.

Про це повідомляє ЛМР.

"Досвід, який у вас є, він є дуже цінним, і ми розуміємо, що перейняти його буде дуже потрібно. Нехай він нам ніколи на практиці не знадобиться, але бути готовими – це дуже важливо", - сказала Парламентська секретарка Міністерства оборони Латвії Байба Блоднієце.

Латвійським медикам запропонували отримати практичний досвід, приїхавши на два-три місяці до львівських лікарень, які щодня рятують пацієнтів з важкими травмами.

Делегація Латвії відвідала лікарню святого Пантелеймона та поспілкувалася з пораненими на війні українцями, які проходять реабілітацію в медзакладі.

Додамо, у Латвії функціонує «Фонд підтримки України», який збирає кошти для лікування та реабілітації поранених українських військовослужбовців, і є посередником між державою, латвійськими клініками та пораненими українцями, які потребують допомоги.

Нагадаємо, Латвія заборонила усі російські телеканали.