До кінця року на Стрийщині завершать школу, яку будують 30 років

У Гніздичівській громаді майже тисяча дітей шкільного віку.

Нова Гніздичівська школа у Стрийському районі буде готова приймати учнів уже наприкінці цього року. Її почали будувати ще 30 років тому.

Вартість довгобуду - майже 70 мільйонів гривень.

"Цьогоріч в межах програми Президента України «Велике будівництво» нам спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, народними депутатами вдалось залучити з державного бюджету на будівництво школи 46,9 млн грн, ще 4,8 млн грн – з бюджету Гніздичівської територіальної громади. Завдяки акумулюванню суттєвого фінансового ресурсу є всі передумови для того, щоб ще один довгобуд завершити у поточному році»,- зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Фото Львівської ОДА

Щодня на об'єкті працює близько пів сотні робітників. Цього року вони підвели інженерні мережі, провели внутрішні оздоблювальні та фасадні роботи, встановили пожежні резервуари. А ще зробили благоустрій території,  влаштували стадіон та замостили на території  бруківку.

Школа у Гніздичеві є необхідністю. Адже у громаді проживає майже тисяча дітей шкільного віку та 400 - дошкільного. Ті ж освітні заклади, які є на території громади, можуть охопити лише неповних 7 сотень дітей.

"Однак навіть у них відсутні належні умови для повноцінного навчання. У Гніздичівській ЗОШ I-III ступенів діти навчаються у дві зміни в трьох приміщеннях, одне з яких побудоване у 1820 році. У школі немає спортивного та актового залів, сучасного харчоблоку. Через двозмінне навчання важко організувати роботу гуртків", - пояснюють у Львівській ОДА.

Додамо, нова школа розрахована на понад 400 учнів. А на 180 школярів добудовують зараз школу у селі Братковичі.