На Львівщині піротехніки ДСНС знешкодили 19 боєприпасів часів Другої світової війни

На Львівщині піротехніки ДСНС знешкодили 19 боєприпасів часів Другої світової війни

Водночас в області також знайшли ручну гранату та артилерійський снаряд часів Другої світової війни

На Львівщині піротехніки ДСНС продовжують виявляти та знищувати застарілі боєприпаси. 4 серпня вони знешкодили 19 боєприпасів часів Другої світової війни.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області.

Піротехнічна група 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучила та знищила 9 боєприпасів часів Другої світової війни. Серед них:

  • 76-мм артилерійський снаряд, виявлений під час збирання грибів у лісі поблизу села Гута Червоноградського району;
  • 18 артилерійських снарядів калібру 107 мм, що були знайдені в лісі поблизу села Магерів Львівського району.

Водночас 4 серпня до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що в селі Черниця Золочівського району під час проведення земляних робіт на власній присадибній ділянці, на відстані 10 м від житлового будинку, знайшли предмет, ззовні схожий на ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни.

Цього ж дня надійшло повідомлення, що в селі Суходоли Золочівського району під час риболовлі на березі місцевого ставка, на відстані 40 м від житлового будинку, виявили предмет, ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

"За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення", — додають у ДСНС.

Там нагадують, що боєприпаси часів війни, попри розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. У разі виявлення боєприпасів або предметів, за зовнішніми ознаками схожих на них, необхідно негайно повідомити про знахідку Службу порятунку за номером "101".

Читайте також:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності