• Головна
  • Війна
  • Вибухи на Лук'янівці та 10 обстрілів з мінометів на Сумщині: які регіони України за добу зазнали обстрілів

Вибухи на Лук'янівці та 10 обстрілів з мінометів на Сумщині: які регіони України за добу зазнали обстрілів

Вибухи на Лук'янівці та 10 обстрілів з мінометів на Сумщині: які регіони України за добу зазнали обстрілів

За добу окупанти обстріляли щонайменше 6 областей України

Цієї ночі російські окупанти знову обстріляли населені пункти у багатьох областях України.

Київщина

26 червня вранці окупанти вдарили по столиці України. Внаслідок ракетного удару по Києву загинула щонайменше одна людина, 5 постраждали. З 9-поверхівки евакуювали 25 людей.

З-під завалів обстріляного будинку у Києві дістали семирічну дівчинку. Крім того, рятувальники евакуювали 35-річну маму дитини, яка виявилася громадянкою рф.

Обстріл Києва 26 червня росіяни вели з літаків Ту-95 і Ту-160 ракетами Х101 з району Каспійського моря. Вони можуть летіти на відстань до 5,5 тис. км. Таких ракет було випущено від 4 до 6 сьогодні. Однак спрацювала ППО, тож частину ракет було збито.

Крім того, одна з російських ракет вранці 26 червня влучила в дитячий садок у Шевченківському районі Києва.

Наразі тривають рятувальні роботи. Понад 200 поліцейських працюють на місці події. Протягом найближчих тижнів мікрорайон, де стався вибух, буде очеплений, щоб слідчі змогли якісно зібрати доказову базу. Також захищатуть залишені приміщення від мародерів та будуть допомагати евакуйованим людям забирати свої речі із домівок.

Сумщина та Чернігівщина

26 червня росіяни 7 разів обстріляли Чернігівщину та Сумщину.

Ворог вів вогонь з мінометів та ствольної артилерії по прикордонню Новгород-Сіверської, Семенівської та Сновської громад на Чернігівщині та по населених пунктах Середино-Будської, Глухівської та Юнакіївської громад на Сумщині.

Між 5 та 6 ранку росіяни обстріляли Юнаківську громаду з мінометів, 10 вибухів. За попередньою інформацією постраждалих немає.

Внаслідок обстрілу пошкоджено одне із сільськогосподарських підприємств Семенівського району. Внаслідок вибухів на підприємстві сталася пожежа та пошкоджено сільгосптехніку.

Серед постраждалих 1 мешканець з прикордонних сіл Юнакііївської громади.

Черкащина

У районі Черкас після 11-ї ранку було чутно два вибухи, також двічі звук вибуху пролунав над Києвом.

Голова Черкаської ОВА закликав жителів залишатися в укриттях та не поширювати фото й відео з місця подій.

Донеччина

Росіяни за минулу добу обстріляли сім населених пунктів: міста Авдіївка, Слов’янськ, Торецьк, Костянтинівка, селище міського типу Нью-Йорк, села Первомайське та Маяки. Є вбиті та поранені мирні жителі.

Ворог обстріляв Донеччину крилатими ракетами, бив із реактивних системи залпового вогню “Град”, “Ураган”, артилерії, танків. Є вбиті та поранені.

Руйнувань зазнали 14 цивільних об’єктів: 9 житлових будинків, дві школи, підприємство, електромережі.

Харківщина

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів окупантів одна людина загинула, семеро дістали поранення.

За його словами, вночі загарбники знову обстрілювали житлові райони Харкова, зокрема цивільну інфраструктуру в Немишлянському і Холодногірському районах. Внаслідок обстрілів сталися займання балконів квартир багатоповерхівок, автомобілів, гаражів.

Після півночі в Немишлянському районі окупанти обстріляли лікувальний заклад. Пошкоджені дах, технічний поверх, операційна на 7-му поверсі та перекриття 6-го поверху в рентген-кабінеті. Постраждалих немає.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності