У громадах Львівщини облаштовують спортмайданчики: якими вони будуть

У громадах Львівщини облаштовують спортмайданчики: якими вони будуть

Займатись спортом на цих локаціях можна буде уже з вересня.

20 територіальних громад Львівщини вже скоро матимуть нові спортивні майданчики. Тут будуть пункти безкоштовного прокату спортивного спорядження та інвентарю. Парки стануть доступними і для людей з інвалідністю.

“Концепція облаштування — це ініціатива Кабміну та президента. Вона називається “Активні парки — здорові локації України”. Ці місця забезпечать QR-кодом. Скануєте його, а програма підтягує програмний продукт з вправами різного навантаження. Не треба щось читати, шукати або займатися з приватним тренером”, — пояснює Роман Хімяк, начальник управління фізичної культури та спорту.

50% коштів проєкту виділять з бюджету Львівської області. Це приблизно мільйон гривень. Другу половину коштів сплатять з бюджету територіальних громад. Середня ціна одного об’єкту — 200-220 тисяч гривень. Вартість залежить від багатьох факторів. Роман Хімяк говорить, що важливо яка поверхня знаходиться під ногами та чи є додаткове освітлення, питна вода поруч тощо. Додамо, що минулого року у Золочеві облаштували мультифункціональний спортивний простір європейського зразка. Комплекс містить два майданчики: один зі штучним спортивним покриттям, а інший з тренажерним обладнанням.   

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності