У Львові відкрили Олімпійську фан-зону

У Львові відкрили Олімпійську фан-зону

Фоторепортаж з місця події від Lviv.Media.

З початком Олімпіади у внутрішньому дворику Ратуші розпочала роботу фан-зона Lviv Olympic Space. Ведучі розважали перших відвідувачів. 

"Ми жили цим проєктом три тижні , –  зізнається заступниця начальника управління молоді та спорту Львівської міської ради та одна з організаторів фан-зони Ксенія Пилипів. - Ця фан-зона унікальна. Думаю, в Україні більше ніде такого не буде. У Києві, здається, встановили просто великий екран. У нас же сцена з ведучими, плануються обговорення виступів спортсменів з фахівцями, прямі включення з Токіо з атлетами, тренерами, офіційними делегатами".

"Лаунж-зона на пуфах, фудкорт, зона кіберспорту, скелелазіння – все тут є. Будуть мотиваційні відео на різну тематику, майстер-класи та представлення багатьох видів спорту, а також розіграші та різноманітні естафети. У куточку японської культури будуть писати побажання спортсменам японською мовою з педагогами, вирізати орігамі, малювати. Потім це все розмістимо на банері і надішлемо нашим олімпійцям у знак знак підтримки", – розповіла для Lviv.Media Ксенія Пилипів.

Також Lviv.Media поспілкувалося із заслуженим тренером України з шахів Володимиром Грабінським. Він тут сьогодні у ролі відвідувача.

«Відкрити цю фан-зону –  класна і цікава ідея. Багато учнів ДЮСШ не зовсім орієнтуються, які є спортсмени в Україні. Це дає їм можливість познайомитися  з цим ближче, взяти до уваги людей, за якими вони будуть слідкувати, на кого будуть рівнятися. Таким чином в них вибудовується якась мрія одного разу опинитися на Олімпіаді, захищаючи жовто-блакитний прапор. Вони будуть прагнути ставати кращими. Це класно для українського спорту загалом", – оцінив задум організаторів Володимир. 

Про перспективи збірної Україні на Олімпійських іграх в Токіо зазначив:

«У нас хороші спортсмени, які матимуть великі шанси на нагороди. Я слідкую за Магучіх, за Білодід, за нашим Горуною, за Харлан. Я впевнений, що медалі будуть, лише питання, скільки. Найбільш пильно буду стежити за легкою атлетикою. Стрибки у висоту мені також цікаві, ну і звичайно за тими видами спорту, які представляють львів’яни. Тут грає роль патріотизм».

Нагадаємо, на офіційному сайті Олімпіади-2020 показали карту з відділеним від України Кримом. Того ж вечора за інцидент вибачилися та «повернули» Кримський півострів Україні.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності